Çiğdem Canbakış…kimdir sorduğunuz için Demet Demirkaya,anlatayım..
1979 Mardin doğumluyum. Tüm eğitim hayatım İzmir’de geçti ,öyle eğitim dediysem İlk orta lise yani ! Okul dönemi zordu bana,aslında amacım biran önce hayata atılmak para kazanmak hayallerimi yaşamaktı.Size bir sır vereyim mi? 6 kere üniversite sınavlarına üstüste girdim ve 6 kere de kazandım ama bir türlü Ankara tutturamadığım için babam göndermedi.Kardeşlerim ise Ankara tutturdu ,biri derece ile ODTÜ ve diğeri de yine derece ile Bilkent’i tutturup okudu ama bana gelince sanırım İstanbul ve İzmir ısrarcı çıktı yol haritamda. İyi de oldu aslında çünkü İstanbul yaşamı sanat ,tarih ve kültürel anlamda çok şey kattı bana. 40 yaşında bile bunu söylüyorsam bunun altını çizmek lazım..
 Sanat ; yaşamınızdan edindiğiniz tecrübelerle şekillenen ve sonrasında da yeniden yaşamın içine uyarladığınız, güzelliğe dönüştürdüğünüz dışavurumların tümü bana göre.Benim de ömrümde ilk 30 senem rüya gibi .Yıllar içinde sorumluluklar ve karşılaşılan zorluklarla beraber insan pişiyor,zor durumlarda kaynak üretmeyi öğreniyor.Ve ben bunu birebir kendimde gördüm.Dışavurumlarım işte gördüğünüz eserlerim.Hayallerim hep vardı ama olgunluk döneminde insanın o hayalleri de kendini taşıyamaz oluyor , yoruluyor işte anlayacağınız . İşte böyle bir dönemde başladım bu sürece (2015) yani sanat hayatıma.Evimde Atölye kurdum.İlk başta bir odamı boşaltarak çalışmalarıma başladım sonrası evimin tek katını kaplayacak kadar mesafe kat ettim şimdi bezmemt katımda devam ediyorum..İlk başta bir odamı boşaltarak çalışmalarıma başladım sonrası evimin tek katını kaplayacak kadar mesafe kat ettim ,eserlerim odalara sığmaz olduğunda .
Resim, İlkokul 1’den beri hep vardı hayatımda …hatta ilk resim deneyimim “hunharca bir arkadaşımı kıskanmam” ile başladı.İlkokul 1.sınıfta Çağdaş Yılancı adında bir sınıf arkadaşım vardı.Çocuk özel bir çocuktu. Bir çocuk hem zeki hem yetenekli olunca biraz sıkıntı olmaz mı etrafındaki yeteneksizlere ..!?…evet böyle bir tiptim o zaman çirkin ve yeteneksiz…Bildiğiniz “Çirkin Ördek Yavrusu”.! Öyle olmadığımı tabii ki sonrasında anladım ama emin olun bu epey bir süreç aldı..!
Çoğu insanın karıştırdığı şekilde “Altın Varak” ile değil “Altın Tozu”  ile çalışıyorum .Çok ayrı şeyler hem değer hem de verilen emek olarak birbirinden çok ayrı metaryaller…Kuyumcuya gittiğiniz zaman aldığınız bileziği açıkçası ben rendeleyerek tablomda kullanıyorum … Sizin için özel olan her ne kare varsa (anne, baba , evlat , kendiniz, eviniz ) suretlerini çıkarıp tabloya aktarıyorum…Klasik renkli boya yerine altın rengi resimler …ama bir farkı daha var , sadece rengi değil gerçekliğini de altından alan resimler…
2019 senesi benim için tam bir atılım senesi oldu…Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın Manhattan’da katıldıkları bir toplantıda iki tablomu beğenerek almaları ve yine 2019 senesinde Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı Sayın Ali Koç’un  2 tablomu alması bana inanılmaz bir güç verdi. Sene sonunda da emeğimin karşılığı ödülüm geldi…Ekonomize Dergisi tarafından 12 yıldır aralıksız düzenlenen Ekonominin En’leri Zirvesi Ödül töreninde Yılın Enleri listesine girdim. Sayın Demet Sabancı’nın elinden ilk ödülümü aldım.INTERNATİONAL GOLD PİCTURE DESİGNER ödülü benim hayatımda unutamayacağım bir gurur…Bir sanatçı için alkış, takdir ve ödül ne büyük güçtür …ve 2020 herkes gibi hayallerin durduğu bir sene ..çok projem vardı kafamda ama sanırım 2021 ‘de mümkün olacak hepsi..
İlk hedefim hayat normale girdikten sonra bir sergi açmak.. NewYork Manhattan’da ilk sergimi düşünüyorum. Sonrası İstanbul, Mardin, Londra ve Dubaii …Genelde çalıştığım konular yaş alan insanlar, kadınlar ve çocuklar.. Sergi gelirlerimin bir kısmını ihtiyacı olan hemcinslerime  ,ki bunlar maddi olanaksızlıklar sebebiyle kendine bir kariyer yolu belirleyememiş kadınlar olduğu gibi, ihtiyaçtaki kız ya da erkek çocuklarımızın eğitimi amaçlı bağışlamak istiyorum…
Türkiye’de olduğum süreçte görsel medyada çalışmalarım oldu..Show Tv- Sky Türk Televizyon kanallarının birlikte olduğu dönemde gazeteci İdris Akyüz İle birlikte program koordinatörü olarak çalıştım . 2011 senesinde turist olarak Amerika New York’a geldim.Eşimle tanıştım ve tamamen buraya yerleşmeye karar verdim. 3 kızım , eşim ve 6 kuşumdan oluşan büyük bir ailem var.
Ve evet siyasetin içinde de faal olarak katılımda bulunmak elimden geldiğince kadınlarımıza destek olmak da bir diğer hedefim.
Bana ulaşmak isteyenler  ve çalışmalarımı görmek isteyenler için bir de Web sitem mevcut: www.cigdemcanbakis.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

Menü