12 BURCA GENEL ETKİLERİ:

Dolunay yorumuma başlamadan önce Ağustos ayı sonu itibariyle oldukça önemli bir döneme gireceğimizi de belirtmek istedim.

Başta ülke haritamızın sağlıkla ilgili özellikle pandemi ile ilgili bulaşıcılık oranında artışların olduğu bir döngüyü risk olarak artırıyor.
Toplum ve sağlık kurallarına dikkat etmemiz gereken kritik günlerdeyiz.

Dünya ve ülkemizde ay sonuna kadar iklimsel ve doğa ile ilgili kavramlar oluşabilir.

Dünya gündeminde siyasal, ekonomik ve toplumsal olaylarla ilgili sıcak gelismeler artarak devam edecek etkiler hakim.

Dolunay ile birlikte ilerleyen 4-5 aylık süreçte birçok kişinin başta HUKUKSAL yola girmiş ya da yeni yansıyacak REKOR düzeyde konu kavram gelişmeleri olacak etkiler barındırıyor.

2018 yılının nisan sonundan itibaren bu güne kadar kişisel hayatlarda önemli gelişmeler yaşamış olanların yarım kalmış konu ve kavramlarında önemli gelişmeler sonlanmalar gösteren enerjiler hakim olacak.
Bu konu ve kavramlarla ilgili süreç yıl sonuna kadar etkili ve bircok anlamda da kırılma noktaları oluşacak.

İş ve finans dünyasında oldukça hareketli bir sürece giriliyor. Değerli emtiyalarla ilgili finansal hareketlilik dikkat çekici olabilir.

Mars ‘ın dolunay haritasındaki almış olduğu sert etkiler, ağustos sonu ile kendini geri çekilmiş gölgeli bir enerji olarak devam ettirecek. Eylül ayında tam retro harekete geçecek…

Bu Dolunay ile ilgili konu kavram sayılamayacak kadar fazla.
Ancak ,
Burç bazında kısaca değinecek olursak;
Lütfen YÜKSELEN burç , ÖZ burcunuz ile birlikte VENÜS ve AY burcunuza göre de okumayı ihmal etmeyiniz. Bu yorumların genel çok ortalama yorumlar olduğunu unutmamalı ve kişisel doğum haritalarının benzersiz etkileri de barındırdığnı unutmamalıyız.

KOÇ:
Geçen yıldan itibaren 7 yıllık ŞİRON transiti ile bir takım Koç burçlarını, Ay burcu ve Venüs koç burcu olanları bir hayli yordu ve sırasıyla doğum haritalarındaki derece bazında bu etki uzun yıllar devam edecek. Koç burcu için gökyüzü, mecburi kararlar almaya zorlamaya devam ediyor.
Her ne kadar bu Dolunay bir takım Koç burcu özelliklerine güzel enerjiler verse de ayrıntıda sert gökyüzü geçişleri devam ediyor.
Is, Aşk, ilişkiler, çocuklarla ilgili yeni karar ve başlangıçlar üzerine devam eden olaylar gündemde.
Mars ve Şiron sizin burcunuzda ve kasım sonuna kadar çok dikatli davranmak gereken bir süreç. Bu göksel pozisyonlar, size fevri , ani kararlar aldırabilir. Gereksiz özgüven ya da tam tersi bir ruh hali ile yanlışlar yaptırabilir. Ozellikle trafikte giderken sakin olmali, arac bakımlarına dikkat edilmeli. Sakarlıklar, incinmelere dikkat.
Ailedeki yaşlı ve sağlığı hassas olan kisilerin zaruri ihtiyaçları, sağlık durumları ve Kariyer ile ilgili zorlanmalar gündeme gelebilir.
Bir takim koç burclari, venus, ay ve yükselen koçlar için, yeni başlangıçlar, Yeni projeler, tanışmalar ve sürprizli bir 15-20 gün.
Spekülasyonlu riskli girişimler için çok uygun zamanlar değil.

BOĞA:
Uzun zamandır birçok BOĞA burcunu zorlayan bir dönem devam ediyor. Venüs, Ay ve yukselen Boğa burçları da buna dahil.
Transitteki URANUS güvenlik alanlarını, kariyer, iş ve iliski gibi kavramları zorlamaya devam ediyor. Sabit burç niteliğinde olduğundan daima değişim kırılma noktaları ile geleceğinden , bu dolunay sabır gerektiren bir sürecin içinde olanlar için bir takim kırılma noktalarını tetikleyebilir. Pekcok Boğa burcu gecen yildan itibaren taşınma, emlak ve kariyer gibi konularda önemli degisimler icinde.
Zaman zaman depresyon ve umutsuzluk olsa da bilinmesi gereken önümüzdeki 2.5 yıl icindeki değişimlerin ana kapısını açan ilk Dolunay diyebiliriz. Yıl sonuna kadar çeşitli yapılanmalarla ilgili konu ve kavramlar daha cok zaman tutacak hayatlarınızda. Tansiyon, şeker, kilo ve buna benzer ya da diğer sağlık hassasiyeti olanlar biraz daha dikkatli olmasi gereken bir 2.5 yil var önümüzde. Her tür ilişki, anlasma, anlaşmazlıklar, sözleşme, taşınma, alım satım işleri vb. bu surecte hayatınızda önem taşıyor.

İKİZLER:
Bu Dolunay geçmiş retrolu tutulmaların size getirdigi olumsuz kavramlari tamir etmek adına oldukca güzel etkiler ve mecburi sonlanmalar ile birlikte önemli kararlar almanıza neden olacak konu ve kavramlari getirecek. Dolunay’ın 12 burç içinde en iyi etkileri alan ikizler burcuna kısa süreliğine de olsa birçok ikizler burcuna bir nebze nefes aldıracak.
Ikizler burcunu şu an transitteki kuzey ay düğümü de destekliyor. Önümüzdeki 2.5 yılı bugünden itibaren iyi değerlendirmek gerekiyor. Hava elementi aktifleşiyor. Yıl sonuna kadar bir cok konu netliğe kavusamayabilir ancak sağlığa dikkat ettiginiz takdirde diger konular icin göksel destekler sizden yana. Maddi konular, iş ve aile fertleri ile ilgili sıkı bir dönemden geçiyorsunuz. Haber trafiğiniz bugünlerde artmış olabilir. Aile ya da yakın çevrenizde bayan figürlerle ilgili kavramlar oluşabilir. Ya da bu gibi kişilerden yardim görebilirsiniz. Ya da sizin yardımınıza ihtiyacı olan kişilere destek vermeniz gerekebilir.
Ilişkiler anlamında özellikle erkek ikizler için yeni tanışma fırsatları oluşabilir. Ancak sağlıklı ilişki kurabilmek adına empati ve hayattan çıkardığınız dersleri istikrar adına uygulamaya önem vermelisiniz. Aksi takdirde Önümüzdeki Mars retrosu tüm düzeninizi zorlayabilir.

YENGEÇ:
Uzun zamandır en kadersel , en çok etki alan burçlardan olan yengeç, Ay burcu, yükselen ve Venüs burcu olan sizler, para, sağlık mali konularla ilgili kavramlar konusunda yeni gelismeler iceren enerjiler hakim olacak. Ikili iliskiler, emlak, kariyer ve pekcok alanda zorlanmalar devam etse de görünmeyen bir elin sizi koruduğunu fark ettiginiz bir olay ya da kavrami fark edebilirsiniz. Arkanızdan konuşulan ya da haksızlığa uğradığınız bir kavramla ilgili resmi bir evrak ya da özel bir konu ise özür niteliginde bir gündem oluşabilir.
Aile ya da iş konularinda birlikte karar alınması gereken bir konu çözüme ulaşabilir ya da çözüm yolu açılabilir. Çoktandır beklediğiniz bir haber ya da evrakla ilgili önemli gelisme ve haberler alabilirsiniz. Sağlığa her daim dikkat…

ASLAN:
Bu Dolunay, Venüs, Ay , yükselen ve öz burcu Aslan olanların tam karşıt burcunda olacak. Sevgili Aslanların dengeyi bulmakla ilgili sakin kalmanız gereken zamanlar. Görünmeyen bir konu görünür olup bir hayli şaşırabilirsiniz. Ikili her tür ilişki için dikkatli olunması gerekse de gökyüzünde kesmen de olsa destekleyen enerjiler hakim. İş yükü ya da gelecekle ilgili kaygılı geçen uzun bir dönemden geçtiniz ve geçiyorsunuz. Hem sevindirici hem de sizi strese sokan olayları aynı anda yaşayacağınız bir takım eş zamanlılıklar yaşayabilirsiniz. Bir kısma güzel toplantıların, hediyelerin ve surprizlerin de olduğu bir ay. Ay sonuna kadar seyahat yer değişimi gibi kavramlar oluşabilir. Beklediğiniz bir evrak ile yeni bir döneme geçiş yapabilirsiniz. Sağlığa her anlamda dikkat. Hayatı kontrol etmeden teslimiyet yanınızın da kuvvetli olması gereken süreçlerdeyiz. Her Aslan olmasa da birtakım Aslanlar için oldukça şanslı bir ağustos ayı. Uranüs değişim için son hızıyla size sert impulslar göndermeye devam ediyor. Kırılmadan bir söğüt dalı gibi, değişen şartlar ile esnemeyi öğrenme dönemleri.

BAŞAK:
Ay burcu, Venüs, yukselen ve öz burcu Başak burcu olanlar oldukça yapılandırmalı bir süreçten geçiyor. Sizler de hemen hemen her konuda depresif zamanlar geçirmiş olabilirsiniz. Sevgili Başaklar, Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür, ikizler burcunu da yönettiği için yaz başı olan tutulma ve retro gezegenler iş kariyer, aile kavramlarında çeşitli zorlanmalar ile olmadığı kadar yıpratmış olabilir.
Dolunay evcil hayvan kronik sağlık sorunları, günlük rutin işlerinizde ertelediginiz ya da yeni olusabilecek kavramlar üzerine ışık tutacak. Ani bir seyahat ya da misafir getirebilir. Yurtdışı bağlantılı bir konu kavram gündeme gelebilir. Aşırı yorgun ve isteksiz bir dönem geçirdiniz birçoğunuz. Olgun yaşta başak burçlarının Çocuklarının hayatlarında uzun zamandır olmakta olan konu ve kavramlar yeni gelismelere neden olacak gündem ve kavramlar taşımakta. Bir kardeş ile ilgili bir konu hakkında da uğraş verilebilir.
Maddi anlamda evli olan basaklarin eş ve eşin gelirleri maddi varlıkları ile ilgili kavramlarda önemli bir süreç gelişebilir. Ikili iliskilere dikkat. Ayri olanlar çocukların anne Ya da baba ile ilgili ailevi bağları hakkında kavramlarla karşılaşabilir.

TERAZİ:
Uzun suredir zorlu parkurlar yaşayan bir burç da sevgili TERAZİLER oldu. Venüs, Ay ve yükselen burcu Teraziler içinde geçerli. Bu dolunay kısmende olsa bir takım terazilere olumlu etkiler vermekte. Uzun zamandır uğraş verdiginiz ancak bir türlü sonuç alamadığınız kavramlarda bir takım sonuçlar ve yol haritası belirlenen olaylar ya da sonuçlar oluşabilir.
Ev , emlak, aile , kariyer kısaca hayatın en temel kavramlarında zorluklar devam etse de, dolunay enerjilerinden ay sonu itibariyle ve özellikle sizin doğum ayınız 23 eylülden ekim sonuna kadar olan süreç oldukça önemli kadersel etkiler barındırıyor. Ilişkilerde çözümsüz birçok kavram ya da hukuksal kavramlar uzun bir zaman sizi ulaştırabilir.
Ikili ilişkilerin önem kazandığı olumlu ya da olumsuz doğum haritasının desteğine göre etki alan bir dolunay olacak.

AKREP:
Sevgili akrepler Dolunay enerjileri ve Uranüs transiti ile çapraz şekilde kuşatılmış keskin etkiler alıyor. Zamana yetişememek, bir takım projelerin hayata geçirilmesi konusunda gecikmeler ve şartların olgunlaşması konularinda zorlanmalar , aksilikler yasayabilirsiniz. Az bir kesim de olsa bu ay oldukça güzel adımlar ve şanslar oluşabilir. Çocuklar ve iş koşulları konusunda zorlanmalar yaşayan Akrepler , sizin yönetici gezegen olan mars’ın eylülde retro yapması bugünden alacağınız eksik kalan ertelediginiz konu ve kavramlar hakkında zorluklar yaşatabilir. Ozellikle kardeş ve Çocuklar ile ilgili cesitli olay ve kavramlar zamanınızı fazlaca alabilirler.
Yakın çevrenizle ilgili oldukça kadersel değişimler yaşamış olabilirsiniz bu son 1 yıldır. Şimdi tekrar gözden geçirmeniz gereken bir takım iliskiler gündeme gelebilir. Hak ve adalet için mücadele edeceğiniz bir takım kavramlar varsa bu dönem yakın çevreden yardımlar gelebilir. Sağlığa kendinizle birlikte yakınlarınız konusunda dikkat etmeniz gereken süreçler. Bugunlerde yanlış anlama ve anlaşılmalara karşı alınganlık yapmamaya dikkat ediniz.

YAY:
Sevgili Yay burçları, Venüs burcu, Ay burcu ve yükselen burcu Yay olanlar, bu Dolunay ay sonuna kadar genel olarak sizi destekleyen açılar barındırmakta ancak bir takım Yay burcu özellikleri olanlara depresif yönünü kaybetmislik, hisleri yaşatıyor olabilir. Yakın çevre, anne ya da aileden bayan bir figurle ilgili konularda bir takım kavramlar oluşabilir ya da bu konularla ilgili devam eden bir surecin sonuna gelinmiş olabilir. Maddi konularda yeni kaynaklar oluşturma adına fırsatlar oluşabilecek enerjiler hakim. Beklediğiniz önemli bir kişiden ya da bir kavramdan haberler gelebilir. Beklemediginiz bir kavram ile ilgili brokratik bir evrak, belge işi çıkabilir. Bunun dışında Yeni tanışmalar icin fırsatların oluşacağı bir ay. Eski ilişkileri olanlar ilerleyen dönemde olumlu ya da olumsuz önemli kararlar alabilirler. Ailede olgun yaşta bireyler olanlar için sağlık kavramları hassasiyet taşıyor. Hayatlarında farklı kavramlar dahi olsa bir takım yaylarda kafa bulanıklığı ve karar vermekte zorlanmalar oluşabilir. Günlük rutinleri değiştirecek iş şartları gelişebilir.

OĞLAK:
Sevgili Oğlaklar ve Ay burcu, Venüs burcu ve yükseleni Oğlak burcu olanlar en köklü değişimlerin olduğu en özel burclardan birisiniz. Çok zorlandınız ve devam ediyor. Maddi degerleriniz ve evli ya da partneri olanların eşlerinin parasal konularda ve psikiolojik konularda zorlandığı dönemlerden de geçiyorsunuz. Ortaklı işler, miras, prim, alacak vb konu ve kavramlarda belirsizlik yaşayanların, hukuki süreç yaşayanların bir nebze de olsa sonuç alma ya da yol haritası belirleme aşamasında oluşacak yeni şartlarla yeni yol haritası çizme zamanları. Bir takım Oğlaklar yıl sonuna ve ilerleyen surece tabi kalacak konularla da zamana yaygın bir süreç yaşayabilir. Alım satım, isten ayrılma, aile ilişkileri, ailedeki olgun yastaki kişiler sağlık vb hayatın tüm temel kavramları ile yüzleştiğiniz zorlandığınız bunun yanında sabrı, istikrarı ve değişimi sakince kabul edip planlarında sağlam şekilde yuruyebilenler için çok ciddi değişim ve arınma zamanları. Bu Dolunay ile birlikte EYLÜL ve özellikle EKİM ayı önemli olayların geliştiği süreçler yaşayacaksınız. Sağlık her anlamda hassas bir dönemden geçtiğiniz için herseyin üstünde tutulmalı.

KOVA:
Sevgili Kovalar ve Venüs burcu, Ay burcu ve yükseleni Kova olanlar, bu Dolunay sizin burç özelliği olan gezegenlerinize etki ediyor. Ilişkiler, maddi konular, sizi geri planda hissettiren ancak hayatınızın icinde yer olan konu, kişi ve kavramlarla ilgili önemli gelişmelerin olacağı etkiler hakim olacak. Kova burcu da diğer ateş ve hava elementi burçlarından olumlu etkiler alanlar gibi sizinde bir kısma oldukça olumlu etkiler barındırıyor. Ancak Uranus sizi 2 yıldır zorluyordu ve bu süreç devam ediyor. Arkanızda gölge gibi çalışan çok güçlü bir oğlak enerjisi hakim. En olumlu haliyle büyük yapilanmalara neden olsa da depresyon, yoğun düşünceler zaman zaman sizi bir heykele çevirebilecek kadar kas katı yapabilecek enerjiler hakim. Evrensel bir kabulü her daim kodlarında saklı tutan kova yine yeniden kabulü uyumu, farkındalığı yüksek tutmalı, izolasyon ve tecrit olmadan devam etmeye çalışmalısınız. Sizlerin sinirlerini yıpratan koşullar devam ediyor olabilir ancak bu yapılanma bir süre daha devam edecek. Uzerinde durdugunuz çok önemli bir proje varsa hertür aksilik olasılığına ragmen yıl sonu ve sonrasında ödülleriyle gelecek. Yeterki devam etmeye çalışınız. Değişim kisiye özel büyük bir cağ değişimi misali yavaş ve kırılma noktaları ile zaman zaman sizi yoruyor olabilir. Iptal olabilecek programlar olusabilir. Yakın çevre, aile ilişkileri, ikili iliskiler ve maddi konularda zorlanmalar hatta bazı konular ve kişiler bazında arada kaldığınız kendinizi çaresiz hissettiginiz olaylar olabilir. Bu Dolunay yaşadığınız zorlu durumlara bir nebze de olsa ışık tutacak. Damar, kemik, diş ve genel sağlığa dikkat. Bu dolunay bekar Kovalar için yeni bir ilişki dönemi başlatabilir. Yaşadığınız mekanda imkanlarınız dahilinde değişiklikler yapabilirseniz iyi gelecektir. Bu dönem bitkilerle uğraşmak ruhunuzu sakinleştirebilir.

BALIK:
Sevgili Balıklar, Ay burcu, Venüs burcu ve yükselen burcu Balık olanlar, bu Dolunay günlük rutinleriniz, bir seyahat planı gidiş ya da dönüş yolculuğu sonunda sizi bekleyen sürprizli gelismeler haberler oluşturabilir. Dolunay enerjileri ve
Uranüs’ün 3. evdeki uzun yolculuğu yakın çevre yolculuklar ve kardeşler ile birlikte hukuksal konularda hareketliliği artırabilir. Transit Neptün ‘nün de etkisiyle bu Dolunay bedeninizde gerginlik şişkinlik rahatsızlık hislerini artirabilir. Sagliga aileniz ile birlikte her anlamda dikkat edilmesi gereken süreçler. Dolunay uyku düzeninizi bozabilir. Takıntılı düşünceler geçmişe ait bir konu kavram tekrar önünüze haber ya da farkli nitelikte gelebilir. Sevdiginiz dostlarla keyifli zamanlar gecirmekle birlikte, bir takım Balık özellikli kişilere hayal kırıklıkları yasatabilir. Mümkün olduğunca sosyal olmalı ve yalnız kalmamalısınız. Sevgili Balıklar yeni fikirler ve yolların açılması gibi kavramlar söz konusu olsa da acelesi yoksa hayati kararların yıl sonuna kadar bekletilmesinde yararlı olduğu süreçlerdeyiz. Sakarlıklar ve kazalara karşı dikkatli olunması gereken birkaç gün. Çoktandır aradığınız bir evrak ya da eşyayı bulabilirsiniz. Yıl sonunda büyük bir arınma sürecine kadersel değişimlere şimdiden gökyüzünün sizi hazırladığını unutmayınız.

Saygılarımla
Karma Astrolog
Türkan Aslan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

Menü