KORONA…GETİR BANA BENİ..!!!

• Tüm komplolara sesleniyorum.. En büyük komplo bilmemek.. Bilinçlendirilmemek.. En büyük komplo cahil bırakılmış olmak. Şu an bizlere yapılan yani..
• Koronanın girmediği kapı var da bacayı mı denesin diye bilemedim ki?!
• Senin yaşaman sürpriz, bilsen komploları!
• Bir aklım var.. bir de kalbim.. her ikisine de tutundum. Yaşarken yaşama da..!
Yazı ve Renkli Fotoğraflar: Demet DEMİRKAYA

 

KORONA YAZILARINA DEVAM – Bölüm 4

Sabahtan akşama o gruptan bu paylaşımdan şu instagramdan gelen komplo teorilerinden sonra ben kendimden şüpheleniyorum.!Bakışlarımda meymenet yok bir kere! Görünen gözlerimin biri yandaki adama öteki de arkamdan geliyor hissettiğim kadına bakmaya çalışıyor (zormuş !) acaba maskeleri var mı ve ne kadar yakınlaşıyorlar bana! Utanmasam elimde cetvelle gezeceğim! 6 adım için çok mu küçük ayaklarım onu da düşünüyorum. Var bir iş bunda da..kimbilir neydi planlanan annem ve babamca genlerimde!

Neden maskeyi kaydırıyorum ki burnumun altına konuşmak için? Havaysa hava, nedir yani o zor nefes alış halleri? İlacı yok varsa da bende yok..artık niye görmüyorum bunu ki!

Kesin arkamdan bir iş çeviriyorum, nedir bu durmadan yemek yapma halleri.. Yeni dünya sisteminde ‘robot‘ ev kadınlarına yol mu açıyorum 2 aydır otomatiğe bağladığım bugün ne yapsam mutfak hallerimle! Şüpheli hallerim var evin her yerinde.. Öksürdüğüm anda salondan aile fertlerince mutfağa atılan dereceyi artık havada yakalayabiliyorum. Koltuk altıma koyana dek geçen 5 saniyede vasiyetimi yazdığımı da bildireyim..kafamda! Ne çok mal “yokluğum” varmış hayretler içindeyim bu da ayrı mesele..

Hayır yani nedir bu eldivenler? Her yere sıkıştırdığım..çantamda, cüzdanımda, arabamda, her pantalonumun montumun cebinde.. Çamaşır makinamda pantalonumla yıkanan, kurutmada pantalonuma çıkartma olan..! Plastik sanayiye para aktarıyorum bence. Ya da bir banka soyacağım haberim yok, bana da sürpriz olacak ..heyecanlıyım.! Zaten bu gidişle yakın bu..! gizli şeker gibi cebimizde dolanıyor enflasyon..üstelik Amerika da bile! Saklı gizli..ufak ufak geliyor …yani banka soymak çok da uzak değil gibi..tabii banka kalırsa! Krypto paralar dijital parametreler ..sanal öpücükler emojiler gibi..”hadi şekerim öptüm” emojisi yerine ..”aa valla biz ödedikti sanaldan..siz almadınız mı kanaldan?!”

ŞÜPHELENİYORUM

Şüpheleniyorum, ateşim var sanki..söylersem polis eşim 45liğiyle vurur beni diye ses etmiyorum..ondan da şüpheleniyorum..maskesinden görebildiğim kadarıyla sakal bırakmış, saçını arkadan bağlamış.. Incognito olacak beni vurduktan sonra..! Başımda buz torbası ateş kontrol altında üstünde şapkam..bir Filiz Akın akımı.. yeniden başlatırım belki..moda da tarih gibi değilmiydi ..tekerrür?!

Şüpheleniyorum oğlumdan da.. Çöpü her hafta vaktinde çıkarıp postayı da unutmadan alıyor içeri..neden? Yeni dünya sisteminde robot evlatlara mı alıştırıyor aklınca beni? Öpemiyorum, sarılamıyorum.. Her gün ofise gidip geldiği için kendini potansiyel bir taşıyıcı görmesi yüzünden diye düşünüyordum ama artık emin değilim. Bilimkurgu filmi seyrederken yakaladım odasında..! Artificial Intelligence..!

Şüpheleniyorum bölgemizin Türk marketinin sahibi Alişan’dan da.. Maske yüzümde eldivenleri hep kapıdan tam girerken geçiriyorum elime..gözgöze geldiğimizdeki o prostat kontrolüne gelen doktora atılan ezik bakışı görüyorum. Ürküyor farkındayım oysa en son gelişimde kolonya yok diye çıkarttığım arbede de barış çubuğu olarak torbama attığı tadelleler yüzünden sakinim..I come in peace..! Ama loto çıkmış gibi sevindiğimiz erikleri bana kalmadı deyip arkada 30 yıllık okul arkadaşım Tarkan’a saklıyor olmasından şüpheleniyorum. Tarkanları arayıp Alişan Korona desem, onlar iptal etse bu klüp rezervasyonu gibi erik rezervasyonlarını..! Ve ben spontane erik bulsam..Polyyyyannasın Demet..silkelennn..!

Zoom a çağrıldığım ve en önemli memleket meselelerini (komplo teorileri) konuşacağım saatlerde beni arayan ve hattı düşürten Müjgandan.. Nahideden.. yoğurt mayan var mı diye kandırarak arka bahçesinde binlerce kilometre uzak oturtup kahve içerken kilo katsayımı müjdeleyerek psikolojik saldırı yapan Denizden…yürüyüşe gittiğim sabahlarda özellikle whatsuptan görüntülü arayarak yere kapaklanıp düşmemi hedefleyen Feheda, Hatice, Asu’dan… yazıların hazır mı atı alan Üsküdarı geçti gibi motivasyonlarla(!) beni panik ataklara gark eden Bircan’dan ..şüpheleniyorum hepsinden..elemek maksat..yeni dünyada sağlam olanlar “survivor“..biliyorum..

Türkiye ..senin adın komplo!

Sahilleri kapatanlar AVMleri açıyor diye söylenip duruyorum ..Yahu klimayı açmayacaklarmış onun yerine pencere açacaklarmış. Al ..Çözüm..! Koronanın girmediği kapı var da bacayı mı denesin diye bilemedim ki?!

Klima yoksa sıcaktan bayılanlara kolonya dökmeyi su tabancasıyla mı yaparlar? Bu konuyla ilgili silah atış ve eğim dersleri için de toplanmak gerekmez mi? Yasa dışı bir örgüt toplantısından bile tehlikeli bu toplantılara tazyikli dezenfektan sıkmak üzere Tomalar konuşlandırılmaya başlanmışmıdır acaba AVM önlerinde?

Kalp krizlerine suni solunum için maske çıkartma izni veriliyor mudur acaba? Tabii hangi babayiğit yapacak bunu ..birinde alacak ötekinde verecek nefes yokken bu dönemde..! O zaman ön eleme mi var? AVMlerde alamadığı ürünleri vitrinlerden seyrederken bir yandan, işyeri ev kirası, elektrik su parası apartman doğal gaz bölüşümü hesapları yapan, manava uğramayı unutma diye gelen text mesajlarına da göz atarak metrelerce yürürken bir anda bir gömleğin maaşının yarısı olduğunu görmesiyle şok geçirmesine rağmen kendini dışarı sağlam atabilenlerle, içerde Koronadan önce bu çelişkiye yenik düşenler diye bir ön elememi amaçlanıyor?

Pencere önü saksısı gibiyim..sulansam da aynı yerden açıyorum çiçeklerimi diye yazmış bir arkadaşım İstanbuldan. Hiç bir sürprizim yok artık hayata demiş bir de..delisey! Senin yaşaman sürpriz, bilsen komploları!

Sabahları yürüyüşe giden beni de uyandı sanan, 20 senedir hala aramızdaki 7 saatlik farkın “farkına” varamayan arkadaşımdan gelen İstanbul fotolarına bakıyorum.. çaldırdığı telefonuma cevap vermiyorum çünkü bu da komplo biliyorum.. Uykusuz bırakarak gece, gündüz beni yorgun bitap Koronanın kollarına atıyor..maksat elemek..demek onu da ele geçirdi yeni dünya sistemi öncüleri.. gece yarısı saat 3.. Bill Gates uyuyormudur? 7 milyar aşı üretecekmiş, onca parayı sayarken uyuyakalmıştır koyun sayar gibi..!

Trump’ın kullandığı ilacı tüm Türkiye’deki arkadaşlarım söyledi, sen de alıyor musun diye de sordular?!! Ivanka ya göbek adım! Bittabi, sabahları bir kaşık..!

Sorudaki gizli mesajı alıyorum, sizin başkan sizi atıyor öne kendi ohh miss ilaçla korunuyor. Valla yazıyorum aklıma ilk geleni, keşke ebeveynleri korunsalardı!

Telefonuma gelen kedimle-ben fotolarıyla, köpeğimle yemek yerken, kuşumla çay içerken, ördeğe elbise dikerken, şeklinde bana yollanmış fotoları kategorize ediyorum, telefonumun hafızasında yer
kalmadı sanki. Maksat dolsun o hafıza ve ben iletişim aracımsız kalayım. Tüm komploları not aldığımı hatta arada fotolarla da hafızaya kaydettiğimi biliyorlar.

Ah o Rothschild‘ler yok mu? Gözlerini doyursun Allah! Üstümüzdeki don onların hala ne isterler anlamadım gitti!

Türkiyedeki arkadaşlarımın akıl sağlığı iyi allahtan benimki de.. Sabah akşam konuştuğumuz güncel konular işte böylesi sıradan..!

Araya bayram araya kandil gecesi girdi de iki soluk aldık komplolardan.. “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramımız” için “Kandil gecesi” olan o gece de dua ettim yine.. İki ülke arasında bölünmüş bir nevi boğaz köprüsü türkler için buradaki..araftakilere yani.. Bir de yurdumdakiler için..komplolara kurban gitmesinler diye.. Tüm insanlığa yolladım dualarımı…Korona birşey değil, gölgesi kendinden büyük bir ağaç o.. O geçer gider de……………!

Koronadan işte böyle korunun..!

Çevrenizden tüm şüpheli arkadaşı eşi dostu atıp, açık havadan imtina edip eve kapanıp, tüm sosyal ilişkileri bitirip, kendi içinize kapanıp sadece kendinizle görüşüp, sadece yemek yapıp ve konuşup, kendinize verdiğiniz tarifleri yine kendinizle başbaşa yapıp, tüm eski yeşilçam filmlerini seyredip eski dizilere bakıp ah ne güzel yaşamışız neler görmüşüz diyerek ömrünüzün son demi 50li yaşlarınızda yaşanmışlığınıza şükredip, tası tarağı toplayıp boyunuza uygun ve sadece yüzölçümünüz kadar bir tahtadan kutu yapıp içinde uyumaya başladınız mı Korona morona gelmiyor size..kimseler de gelmiyor zaten..gelenler gelmiş zaten ..!!

Bir aklım var.. bir de kalbim.. her ikisine de tutundum. Yaşarken yaşama da..!

Tüm komplolara sesleniyorum.. En büyük komplo bilmemek.. Bilinçlendirilmemek.. En büyük komplo cahil bırakılmış olmak. Şu an bizlere yapılan yani..

Cahil…..eğitim ve öğrenim görmemiş (kimse) ya da belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan(kimse)… Sözlükteki açıklama bu, cahil kelimesi için.. Peki en büyük cahil kim? Bunu hiçbir sözlükte bulamazsınız çünkü yoruma açık …çünkü bakış meselesi.

Bence en büyük cahillik “insanın kendine cahil olması” ..ne demek ki bu?

Kendine bak kendine…
Özüne, sözüne, benliğine…
İlgilenme kimseyle…
Kim ne yemiş, ne giymiş…
Bundan sana ne..
Sen kendini besle,
Bilgiyle, sevgiyle, şefkatle…
Ancak o zaman ulaşırsın,
İnsan olmanın erdemine

– Can Yücel

KORONA…GETİR BANA BENİ..!!!

– Yazı ve Fotoğraflar : Demet DEMİRKAYA
PARANOIA IN TIMES OF CORONA
2020, MAYLONG ISLAND, NY

 

5 Yorum. Yeni Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

Menü