-Al bu şemsiyeyi..!

-Neden, hava güneşli bir tane bulut yok!

-Sen al ..birkaç saatte bir yağar burada.Bazıları daha yüklü olur ,dolu dolu yağar hatta.

-Bazıları?

-Para destelerinin

-!?

-Birazdan,taksiye binelim yolda anlatırım.Bavulların bu kadar mı?

-Evet abi..3 tane.Bir de bu küçük çanta işte,hatta içinde sana da baklava getirdim;özlemişsindir.

-Sağolasın zahmet etmiş taşımışsın ama dün yedim kaymaklı Güllüoğlunda.

-Aa ..! hem de Güllüoğlu?

-Evet ;aşağı simitçinin yanında bu son açılan evlere de tepsi yolluyor aslında.Sıcak sıcak geliyor .

-Simitçi?

-Türk kasabının yanında o da.Hatta Beyoğlu restoranla Galata börekçisinin arasında.Çayı da miss..!

Dur taksi alalım,arayayım Nacil’i.

-Alo..Nacil nerdesin?Yakınlarda mı? Havalimanının ordayız .Yok ya Stiv’in araba olmaz küçük o.Şimdi bizde 3 bavul var bir de küçük çanta,2 kişiyiz bir de yolda Encil ablayı alacağız.Kovasıydı süpürgesiydi sığmayız.Tamam ;limanın çıkışındaki çaycı Rıza’nın ordayız ..He Coni yahu .Çaylarız sen gelene dek.

-Abi Encil abla kim?Kova süpürge?

-Ya oğlum günlerdir düzgün temizlik yapamıyoruz,Jen ablan limuzin işine girdiğinden beri çocuklara da eve de Encil bakıyor.Temizliyor evi ,iki kap yemek yapıyor sağolsun.

-Sen Nurten ablamdan boşandın mı ya ağbi? Bu ikinci hanım tabii amerikalı ,tembel derler pek yemek neyin yapmazmış onlar.

-Yok oğlum,Nurten ablan o.Buradaki adı Jenifir.Kısaltılmış Jen diyoruz.Şimdi elin Amerikalısını nörtin nörtin diye böğürtene dek dedik kolaylaştıralım adını.Bunun da anası Nörtin diye isim koymuş işte garibime.Yasemin dese Jasmin,Defne dese Daphne,Aleyna dese hemi de kurandan Alaina olurdu elin gavuru rahat derdi.Nörtin ne ya!

-Seni nasıl diyorlar ağbi ,adın Abdullah?

-Mayk

-?? abi ne alaka?

-Sen çok kurcalama bunu.Sana da düşündüm bir isim. Firenk

-Fayzıl daha iyi değil miydi ya abi,hani Fazıl’a en yakın?

-Olmazzz..! Popüler isim değil,bilinmedik de.Bu isimle amerikalısın oğlum.

-Ama türküz abi ya ad da türk.

-Bak Firenk

-Fayzıl abi

-Yürü git hala inat.Fayzıl mayzıl..! Bak oğlum Firenk ,Mayk abini dinle sen .Dur bi çay alalım da içeriz bir yandan laflarken.

-Hoop ..Coni iki çay versene bize tavşan kanı..kağıt bardakta olmasın ama ;Firenk sevmez şimdi alışana dek ince belli koy sen arkadaşıma.

-Coni ..Rıza ..Evet uymuş sanki!

-Sen dinle Mayk abini.Burada çalışacaksan hele bir de öyle Fayzıl mayzıl gibi bir isim koymuşsa rahmetliler böyle zora sokar gibi seni mecbursun .Alışırsın zaten bir iki tanış bizim diğer arkadaşlarla inan türk adını unutan bile var aramızda.Hoş unutmadığı gibi direten de var.İlla türk adımı kullancam diye. Bir Ufuk abimiz vardı onun hikayesi pek bi hüzünlü.İnadı inat .. iki kanat değiştirmedi adını ;bi yanlış anlaşılma yüzünden çıkardığı kavgada bıçaklandı.Merhumu adıyla anamayız bugün bile!Unutcan türk adını madını işte.

-Türkçeyi unutmasalar bari abi!

-Valla bak diim bu Coni 3 ay oldu geleli ,New York’a.Hala adama türkçe bir şey anlatamıyoruz ingilizce daha iyi anlıyor.Zaten bir açsın ağzını sanırsın doğma büyüme arka mahallesinden Astorya’nın.

-Astorya?

-Yunan bölgesi..Orda bir kokoreç var valla yersin parmaklarını.Değme İstanbul sokak kokoreççisine 8 çeker.

-Çaylar comiiing..!

-Welcome welcome..şugır on dı sayt,esmer şekerse ofsayt!

-Mayk ağbi valla ne diyonuz ben hiç anlamıyorum!

-Andirsten andirsten de tumörov andirsten.Bugün yenisin daha.

-He valla ..Coni abi de yabancı filmlerdeki gibi kollarında dövmeler..uzun saçlar

-Dövme diil onlar yandı o

-Aaa nasıl ya?

-Ya o ilk geldiğinde bir restoranda komilik yapmaya başlamış,ne işi varsa bulaşık makinasını çalışırken açmış fışkırmış ellerine kollarına kaynar sular.O zamandan beri dövmeli böyle.Saçlar da takma,onlar da acıdan dökülmüş garibim yandığında.Köşeyi döndü o dövmeler sayesinde gerçi ya neyse!

-Nasıl abi?!

-Ya vermiş mahkemeye bulaşık makinası firmasını almış yüklü bir para.O gün bugündür çalışmıyor zaten.

-E çaycılık yapıyor nasıl çalışmıyor abi?Ayrıca kendi hatası diil mi açmış işi de değilken makinayı?

-Of dı buk

-Pofuduk gibi ne o abi ya

-Çalışıyo da maaşlı diil.Kendi işi.

-Kendi işinde çalışınca sayılmıyor mu çalışmaktan?Anlamadım ki hiç abi!

-Şimdi mahkemeyi kazanınca çalışamaz raporuyla;mecburen çalışmıyo ..yani resmen.Ama böyle nakit parayla hallediyor işte günlüğünü çıkartıyor.Ama dürüst adam var ya bu Coni.Bi kolunu kullanmıyor hani kullanamaz raporu aldığı için hastahaneden mahkemeyi de kazandı ya haram lokma sokmiim diye.En çok yanan kolu hani o aslan resmine benzeyen yanığın olduğu kolu kullanmaz pek özen gösterir.Bak ordaki çay bardaklarını neyin hep Manuel yıkar.

-Eliyle mi manuel?

-Yok Manuel’in eliyle .Yani Manuel yıkıyor.

-Onun adı ne ,Şerafettin?

-Yok bea,o Manuel.Meksikadan gelme.Ya neyse sen şimdi bırak bunları da yengene telefon açiim de eve bugün erken gelsin.Gece 12lerde geliyor sen uyumuş olursun yol yorgunu.Denk düşün de görsün seni.

-12lerde mi? Of ya abi nasıl çoluk çocuk ev mev götürüyor bi yandan ki senin Nörtin?

-Oğlum dedik ya Jen.Encil melek gibi her işimize koşuyor.Evi o çekip çeviriyor.

-Alo Jen ..alo..Yolcun yoksa erken gel de Firenkle yemek yiyelim hep beraber çoluk çocuk.Encil patlıcan beğendi yapmış,bi de börek aldım ben Galatadan.Geç kalma.

Hah bizim taksi de geldi.

-Merhaba Mayk abi,geç kalmadım inşallah.Oo hoş gelmiş misafirin.Merhaba ben Nacil

-Merhaba ..Siz değiştirmemişsiniz adınızı Naci Bey

-Yok Nacil .Niger yazılıyor aslında.Ama türk adım Kerem.

-Evet Kerem uymuş tabii! Ben de Firenk.Memnun oldum.

-Maşallah bunca bavul ;kaç aylığına geldin ki sen abi?

-Valla yerleşmek niyetim.Abdu…Mayk abi gel iki ayda alırız dedi oturma iznini.Ben de topladım tası tarağı ,çocuklarla vedalaştım .Onlar da büyüdü zaten,işleri güçleri var bakarlar annelerine.Ben de buradan para yollarım ara ara .

-Çocukların mesleği ne?

-Biri 3cü sınıfta 9 yasında ;kıdemli simitçi .Ekmeği o getiriyor eve.Öteki serseri ! Okuycam diyor.

-O kaç yaşında?!

-12..berberde çırak ama sürekli elinde kitap.Bildiğin hayalperest! Doktor olcakmış! Hanıma dedim ortaokulu bitirirse evlatlıktan reddederim.

-Neden abi ya?

-Kariyerini bırakacak nasıl razı olur bir baba buna?

-Sen de haklısın tabii Firenk abi.Haydi yolda anlat biraz ,hanım ne iş yapar?

-Ara bozucu o.

-Dilin sürtçtü herhalde.Ara bulucu demek istedin .Kamu sektöründe mi?

-Yok,bireysel yapıyor.Ara bozucu.

-Sorcam da korkuyorum cevabından.Firenk abi de enteresanmış Mayk abim!

-Yok Nacil kardeşim sor sor.Şimdi bizim hatun mahallede azgın ve yaşı geçmiş bunu da takıntı yapmış ;sanal alemlerde bombastik fotolar neyin koyup mahallenin namusunu iki paralık eden 12- 15 yaş aralığındaki kızlarımızın instagram sayfalarına face duvarına girip ansızın bir ara bozucu mesaj atıyor.İşte ne biliim;birine yazılan bir abi var diyelim bu kızların ;bizimki hemen yorum yazıyor ‘Ev sensiz boş çocuklarımız aç’ ..ya da “özledik aşkım 4 yıllık karım” gibilerinden çakma hesaplar açıp yorumlar yapıyor bozuyor olası bir namussuzluk ihtimalini.Bu kızların babaları ,abileri ,üst kat komşuları,bakkalları hep bu kızların bacak arası namusunun nöbetini tutuyorlar.Elin sanal herifleriyle fingirdeşmesinler de namuslarıyla babaları yaşında “gerçek” adamlara varsınlar diye. Bizim hatunu da maşallah valla kendi kendine öğrendiği internet bilgisinden dolayı kiralıyorlar.Faydalı iş yapıyor.Bildiğin namus bizim ara bozucu hatundan geçiyor mahallede.Sektör olarak da dönemin sistemi sayesinde kariyerinin doruğunda! Doktora yapmaya İran’a ,Arabistan’a gitmek istiyor da bilemiyorum tabii .Kariyerinin doruğundasın bizim ülkede ne gerek doktoraya dediysem de takıntı yaptı o da “ yükseğini okuycam kep’imi fırlatıcam ‘ zırvalarında!

-E abicim senin eş çocuklar hepsi iş güç sahibi eli para tutuyor.Senin de mesleğin vardır tabii.Ne işle meşgulsün sen Firenk’çim?

-Sağlıkçıyım ben

-A ne mukaddes iş..Nedir bölümün?

-Ebeyim ben Nacil abi

-!? Sormıycam ben sanki!

-Aa sor sor..seni de pek bi korkak yapmış bu yaban eller! “Anti-ebe” yim ben.Şimdi biliyorsun solunum ile de hamile kalınabiliyor.Asansörde neyin bile aynı havayı solumakla geçebiliyor spermler.Ülkemizin aydın yöneticileri bu gibi durumlar için “önhamilelik” önlem paketi doğrultusunda beni arıyor hemen.Ben bu teması gerçekleştirme ihtimali olan insanlarımızı öncelikle temas öncesi(göz,hava vs) uygun önlemcil giydiriyorum.Saydam ,naylonumsu,her bir boya uygun biçilmiş bir elbise giydiriyorum bunlara.Hapşıran da nefsi coşan da kendi içinde yaşıyo azgınlığını.Bir kerelik kullan at bu elbiselerin dizaynı Çin’den,Tayvan’dan .Ben bunlardan da komisyon alıyorum zaten.Neyse sonrasında takip sistemi devreye giriyor.Hasta yakın takibi.

-Kim hasta? Ne hastası Firenk?

-Nefs hastası kadınlar .Bu takiplerde bakıyorum asansörde ,yemekhanede işyerinde vs yakın temaslarda elbise giyiyorlar mı.Yakın tarihimizden bu elbiseyi giymediği için fırlatma usulü zihinsel ve fikirsel engelli çocuklar doğurmuş ;yetmezmiş gibi buncağızların sırtına da koca koca yükler yıkmış,ülke iktidarları bile yüklemiş hain analardan bahsettiğim seminerler düzenliyorum.Olası bir ilişkinin doğuracağı bebeye zihinde düşük yaptırıyorum.Sap ile şapı ayırmak lazım tabii.

-Yok abi o Sap ile samanı ayırmak diye söylenir.Karıştırdın sen sanırım.

-Hayır !

-! Peki Firenk abim sen bunca işleri yoluna koymuşluğunda ne arıyorsun bu yaban elde? İşin gücün tıkırında Türkiye’den niye kopup geldin ,macera mı aradığın?

-Yoruluyoruz Nacil’cim yahu.Para yapıyoruz geçimimiz iyi maşallah ama yaş geçiyor,yorgunluk da cabası.Ben Mayk abime anlatıyordum işte görüştüğümüzde telefonlarda yoruluyorum diye.O da eksik olmasın gel dedi,burada havadan yağıyor..Saat ücreti tavan bu ülkede,oturduğun yerden kazanıyon.Yolda yürürken havadan yağıyor dedi.Geldim işte.

-He dedim dedim.Aldın mı limandan çıkarken verdiğim şemsiyeyi sen yanına?

-Aldım Mayk abi.

-He işte..aç onu artık sen Firenk.Gerçi atalarımız tersini söyler de sen aç aç.Amerika burası ;koca koca desteler yağacak saat başı, kafana başına çarpıp yarmasın şimdi o paralar kaz kafanı!

-!!?

 

Demet Demirkaya

2 Yorum. Yeni Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

Menü